Blogs

“Op donderdag denk ik echt: ah gezellig, morgen een dagje met m’n zoon!”
Het moederschap: hoe doen andere vrouwen het? Hoe combineren ze werk en het ouderschap? En wat kunnen we leren van elkaar? Nicole (37) is samen met Philip. Zij hebben samen een zoontje Savi (bijna 2). “Ik heb best een drukke baan, dus ik werk soms ‘s avonds en in het weekend. Maar… mijn mamadag geef ik er niet voor op."

Hoe leer je om je geldzaken te plannen voor je toekomst?
Kandoor bespreekt het in The Female Fix podcast
Het grootste deel van de vrouwen in Nederland is financieel kwetsbaar. Dit betekent dat we vaak afhankelijk zijn van onze partner of de overheid en dat we minder pensioen opbouwen dan mannen. Ondertussen gaat ruim éénderde van de getrouwde stellen uit elkaar en neemt het aantal scheidingen onder ouders met jonge kinderen toe. Dit kan anders!
Kandoor zet zich in om vrouwen te helpen om bewuster met geld om te gaan en meer in hun kracht te staan. Marianne Bruijn, schrijfster van The Female Fix, heeft hetzelfde doel. Daarom was Suzanne van Kandoor te gast bij The Female Fix podcast om hierover te praten en vrouwen te inspireren.

"Werkplezier is voor mij belangrijker dan de hoogte van mijn salaris"
Het moederschap: hoe doen andere vrouwen het? Hoe combineren ze werk en het ouderschap? En wat kunnen we leren van elkaar? Emma (34) is getrouwd, heeft 3 kinderen. "Parttime werken én moeder zijn, is volgens mij het zwaarst. Maar ik wil mijn kinderen zien opgroeien"

Zorgtaken verdelen: Hoe bespreek je dit als koppel?
Het verdelen van zorgtaken. In de meeste relaties worden hier niet bewust afspraken over gemaakt en loopt het vanzelf. Nou ja, vanzelf... Er ontstaan vaak kleine of grote irritaties over wie wat doet en hoe vaak. Die irritaties worden voor lief genomen, want ach, zo erg is het nou ook weer niet. Toch is het belangrijk om hier goede afspraken over te maken, zeker als je een kindje krijgt. In dit blog lees je hoe je de zorgtaken eerlijk en gelijkmatig kan verdelen binnen je relatie.

Zwanger en ZZP: vraag een ZEZ-uitkering aan
Ben je zelfstandig of ondernemer en ben je in verwachting van een baby? Dan hoef je niet tot aan je bevalling door te werken. In Nederland heb je recht op zwangerschapsverlof. En daarom kun je als zelfstandig ondernemer (zzp’er) een ZEZ-uitkering aanvragen. In dit blog leggen we uit hoe de ZEZ-uitkering werkt en waar je nog meer aan moet denken als je zwanger bent als zzp’er. Zo ben je goed voorbereid als je een kindje krijgt.

Sparen voor je kind: hoe begin je?
Je wil het beste voor je kroost. Je wil dat die een goede opleiding kan volgen, een fijn huis kan kopen en kan genieten van het leven. Dit kan door geld te sparen voor je kind. Maar hoe begin je hiermee? In dit blog geven we de opties en handvatten om op een makkelijke manier geld te sparen voor je kleintje.

Minder werken, meer tijd voor je gezin: wat zijn de financiële gevolgen?
Je zit eraan te denken om minder te werken. Misschien omdat je een kindje hebt gekregen. Of je kreeg een tweede of derde kindje en komt erachter dat je vaker bij ze wilt zijn. Een groeiend gezin is een heel goede reden om te kijken naar de verdeling werk-privé. Maar wat zijn de financiële gevolgen van minder werken? In dit blog benoemen we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en op welke financiële meevallers je mogelijk recht hebt. En we noemen een paar opties die je misschien nog niet had overwogen.

Hoe vertel je je werkgever dat je zwanger bent?
Het is een bijzondere en spannende tijd wanneer je ontdekt dat je zwanger bent. Maar naast de persoonlijke veranderingen die op je afkomen, is het ook belangrijk om na te denken over hoe je je werk en je zwangerschap gaat combineren. Goed communiceren met je werkgever speelt een grote rol. Wanneer en hoe vertel je je werkgever eigenlijk dat je zwanger bent? Wat zijn je rechten en plichten? Hier lees je praktische tips over hoe je dit gesprek met je werkgever kunt voeren.

Kan ik een persoonsgebonden budget (PGB) krijgen?
Je kunt in aanmerking komen voor persoonsgebonden budget (PGB) als je thuis zorg of hulp in je huishouding nodig hebt, door ziekte, handicap of ouderdom. Met dit bedrag koop je zelf de zorg in. PGB en de betaling van zorg is best ingewikkeld. We proberen het zo simpel mogelijk uit te leggen.

Studiefinanciering: de twee belangrijkste zaken
Ga jij studeren of ben je student? Dan is dit blog voor jou! Want: hoe zit het met je studiefinanciering in het nieuwe jaar? Dat vroegen wij ons - net als jij - af! Daarom hier de twee belangrijkste zaken die je moet weten over studiefinanciering.

Wat is belasting middelen? Antwoord op de 5 belangrijkste vragen
Belasting middelen: het betekent dat je 3 jaar aan belastingaangiftes 'uitsmeert' over die 3 jaar. Het kan zijn dat je met middelen geld terugkrijgt van de Belastingdienst. Het is slim om naar middelen te kijken als je inkomen in de afgelopen 3 jaar erg wisselt. Bijvoorbeeld als je het ene jaar fulltime werkte en het jaar erna parttime, waardoor je inkomen ineens veel lager is dan het jaar ervoor. Middelen is dus een mogelijkheid bij je aangifte inkomstenbelasting. Let wel op: middelen wordt afgeschaft. Dit betekent dat de jaren 2022 - 2023 - 2024 de laatste jaren zijn waarover je kunt middelen.
In dit blog lees je de 5 belangrijkste antwoorden over middelen van je belastingaangifte!

Kind krijgen: 12 dingen om te regelen als je zwanger bent
Als je een kind krijgt, komt er veel informatie op je af. Heel veel wordt anders, ook hoe je je financiën indeelt. Maar geen zorgen! Hieronder vind je een overzicht van 12 zaken die moet regelen als je zwanger bent. Voor jezelf, je partner en je kindje. Overzichtelijk!

Uit elkaar en een koophuis. Wat nu?
Uit elkaar met een koophuis. Er komt veel op je af wanneer je relatie uitgaat. Zeker als jullie samen een koopwoning bezitten. Niet alleen emotioneel, maar ook praktisch. Gaan jullie het huis verkopen? Blijft één van jullie er in wonen? Het laatste waar je aan denkt, is de belastingaangifte. Hoe moet dat dan?! Geen paniek! In dit blog lees je hoe je hiermee om moet gaan.

Aftrekposten zorg: goed voorbereid voor de belastingaangifte
Aftrekposten zorg: als je regelmatig zorg nodig hebt of bijvoorbeeld chronisch ziek bent, dan heb je meer kosten aan zorg dan gemiddeld. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten naar het ziekenhuis, kosten van medicatie of aanpassingen aan je huis. In zo'n situatie kun je mogelijk geld terugkrijgen als je deze kosten opgeeft bij de aangifte van je inkomstenbelasting. Laat geen geld liggen en lees onder de foto verder welke kosten je kunt vergoeden. Ook lees je hoe het drempelbedrag werkt.

Samenlevingscontract: 5 redenen waarom je het wél zou doen
Jaaa, elke dag met z’n tweeën wakker worden.. Heerlijk: samenwonen! Voor de één een grootse verandering, voor de ander ging het vrijwel vanzelf. Wellicht heb je niet nagedacht over een samenlevingscontract. Een samenlevingscontract is niet verplicht. Toch kun je heel wat mislopen als je het niet doet. De moeite waard dus om deze keuze bewust te maken.
In dit artikel lees je wanneer het verstandig is om een samenlevingscontract af te sluiten en wat het verschil is met bijvoorbeeld geregistreerd partnerschap.

Schenken aan (klein)kinderen: waar moet je op letten?
Schenken bij het leven is populair. Want het is een slimme manier om je nabestaanden minder erfbelasting te laten betalen als je komt te overlijden. Daarnaast kun je je vermogen meer verspreid achterlaten zodat (klein)kinderen er al voor jouw overlijden gebruik van kunnen maken. Zo worden schenkingen vaak ingezet om een huis te kopen, voor een studie, of het opzetten van een eigen bedrijf. Veel (groot)ouders kiezen daarom voor schenken bij leven, ook wel 'schenken met warme hand' genoemd. Maar: er zitten wel voorwaarden aan de bedragen die je per jaar kunt schenken. Ook is de grens hoeveel je mag schenken aan kinderen anders dan aan kleinkinderen, bijvoorbeeld.

Laat geen geld liggen: welke kosten zijn aftrekposten? (2022 & 2023)
Soms maak je kosten omdat het niet anders kan. Bijvoorbeeld als je zorg nodig hebt, voor iemand moet zorgen of als je een eigen huis koopt. Dit soort kosten mag je in sommige gevallen aftrekken van jouw inkomstenbelasting: dit zijn aftrekposten. En deze kunnen voordelig uitpakken bij jouw belastingaangifte!
Op Kandoor.nl krijgen we vaak de vraag: "Welke kosten mag ik gebruiken als aftrekposten van de belasting?" Check de antwoorden voor 2022 en 2023 hier!

Inkomstenbelasting 2022: wat er is veranderd en waar moet je op letten voor 2023?
Elk jaar veranderen er regels en voorwaarden voor de inkomstenbelasting. Deze hebben invloed op de belasting die jij betaalt of terugkrijgt. Deze veranderingen kunnen voordelig zijn en zijn daarom handig om te weten. In deze blog lees je precies wat er voor de inkomstenbelasting 2022 is veranderd en bespreken we puntsgewijs welke veranderingen plaatsvinden in 2023. Zo weet jij precies waar je bij de aangifte inkomstenbelasting voor 2022 rekening mee moet houden en wat je komend jaar kunt verwachten.

Wajong: Wat is het? Hoeveel krijg je? Hoe vraag je het aan?
Wajong: je krijgt ermee te maken als je voor je 18e of tussen je 18e en je 30e tijdens een opleiding een ziekte of handicap hebt of krijgt. Als je hierdoor niet meer (volledig) kunt werken, dan heb je waarschijnlijk recht op een Wajong-uitkering.

Belastingaangifte doen in 2023: 7 praktische tips!
De belastingaangifte: veel mensen zien op tegen deze jaarlijkse gebeurtenis. Toch heeft het ook een positieve kant! Wanneer je goed van jouw situatie en mogelijkheden op de hoogte bent, kan dit ervoor zorgen dat je minder inkomstenbelasting hoeft te betalen of zelfs geld terugkrijgt. Om jou een hoop uitzoekwerk te besparen, zetten wij alles waar je op moet letten voor de belastingaangifte 2022 (die je doet in 2023) voor je op een rijtje met deze 7 handige tips.

Arbeidsongeschikt en pensioen: gaat dat samen?
Als je werkt, krijg je salaris. Meestal bouw je dan ook pensioen op. Word je arbeidsongeschikt? Dan krijg je een arbeidsongeschiktheidsuitkering van het UWV. De arbeidsongeschiktheidsuitkering loopt door tot je pensioen. Daarna ontvang je een pensioenuitkering. Klinkt allemaal logisch! Maar als je er iets beter naar kijkt, zijn er toch nog wel wat haken en ogen. Daarom leggen wij aan je uit: arbeidsongeschikt en pensioen: gaat dat samen?

Eerste huis & belastingaangifte. Hier moet je allemaal op letten!
Een (eerste) huis kopen is superspannend! Misschien koop je het wel alleen, of met een partner. Een huis kopen is vaak een goede financiële zet voor de toekomst, omdat je -anders dan bij huur- er uiteindelijk vaak winst op kunt maken en investeert in iets wat daadwerkelijk je eigendom is. Maar: er komt qua belasting een stuk meer bij kijken dan bij het huren van een huis. In dit blog lees je waar je allemaal op moet letten, wat je nodig hebt voor je belastingaangifte huis en met welke kosten, aftrekposten en mogelijke vrijstellingen of kortingen je rekening moet houden.

Lijfrente: dit moet je weten
Heb je een pensioengat, wil je eerder stoppen met werken of wil je extra pensioen opbouwen? Dan is een lijfrente misschien iets voor jou. Maar wat is het, waarom zou je het willen en hoe werkt het? Wij vertellen je alles wat je moet weten om met lijfrente aan de slag te gaan.

Pensioenbedrag ineens: slim of juist helemaal niet?
Denk je eraan om met pensioen te gaan? Dan komen er veel keuzes op je af. Vanaf 1 januari 2024 (de ingangsdatum is uitgesteld van 1 juli 2023 naar 1 juli 2023) komt daar een keuze bij, namelijk: of je een groot pensioenbedrag ineens uitgekeerd wilt krijgen bij de start van je pensioen? Dit klinkt misschien wel fantastisch: als je die ene mooie reis wil maken, je huis wil verduurzamen of als je het geld om een andere reden nodig hebt. Maar… aan het ontvangen van een groot pensioenbedrag in één keer, zitten ook nadelen. Wanneer is het slim om te kiezen voor pensioen ineens?
Dat het per januari 2024 mogelijk is om één keer een groot bedrag van je pensioen te laten storten, komt door het pensioenakkoord van 2020. In dit blogartikel lees je wanneer het wel slim kan zijn om te kiezen voor een groot bedrag aan het begin van je pensioen en ook wanneer het juist niet zo slim is om hiervoor te kiezen. Ook krijg je een rekenvoorbeeld. Alles om een goede keuze te kunnen maken. Kom je er niet uit? Stel dan je vraag in de chat van Kandoor. Kandoor is gratis.

Pensioen afkopen: Wanneer kan dat?
Je hebt op meerdere plekken gewerkt. Hierdoor heb je verschillende kleine pensioenen opgebouwd. Nu wil je bijvoorbeeld een bedrijfje opzetten waar je geld voor nodig hebt. Wellicht vraag je je af: kan ik mijn pensioen eerder laten uitbetalen? Tot en met 2018 konden kleine pensioenen vaak worden afgekocht, maar vanaf 2019 is dit anders. De afkoopgrens in 2023 is € 594,89 bruto per jaar, maar wat kun je daar nu mee? In dit artikel lees je hoe afkoop werkt.

Minder werken of eerder stoppen met werken? Dit zijn de mogelijkheden!
Minder werken of zelfs eerder stoppen: er zijn veel mensen die dit graag zouden willen. Er is meer mogelijk dan je misschien denkt! In dit blog lees je over de regelingen die het mogelijk maken om minder te gaan werken of om eerder te stoppen met werken. Per regeling lees je wat de regeling is, voor wie de regeling is en waar je deze kunt aanvragen! Wil jij minder werken of eerder stoppen met werken? Dit zijn de mogelijkheden!

KOR 2020: de oude en de nieuwe kleineondernemersregeling
Ben je als (beginnend) ondernemer of zzp’er btw-plichtig en heb je een lage omzet? Dan kun je tot en met 2022 kiezen voor de kleineondernemersregeling (de KOR). Je kan tot en met 2022 door die regeling (een deel van) de afgedragen btw terugvragen. De regeling is door de jaren een beetje veranderd. Er is een ‘oude KOR’ tot 2020 en een ‘nieuwe KOR’ tussen 2020 en 2022. Per 1 januari 2023 is de KOR afgeschaft.In dit blog lees je alles over de oude en de nieuwe KOR.

Huren of kopen: wat zijn je opties als starter?
Tot een bepaalde leeftijd kun je misschien bij (een van) je ouders blijven, maar op een dag ben je daar ook wel klaar mee. Dan komt het moment dat je op jezelf wilt wonen. Je moet een beslissing maken: ga je als starter kopen of huren? Beide vormen hebben eigen financiële voor- en nadelen. In dit blog zetten we alles op een rijtje.

WIA, WGA, IVA.. wat betekent het en wanneer krijg je het?
WIA, WGA, IVA, AOW, AIO… Poe, de overheid is een kei in drie letters aan elkaar plakken die op elkaar lijken, maar die allemaal nét iets anders betekenen. In veel gevallen gaat het om een wet of een uitkering. Eentje waar jij misschien wel recht op hebt. Wat betekent de WIA, WGA en de IVA? Wat is een vervroegde IVA? Dan is er ook nog de Wajong. En wat doet het met je pensioen? Kandoor legt het uit.

Kindgebonden budget: 10 vragen beantwoord
Als je ze hebt, dan weet je het: kinderen zijn niet goedkoop. Gelukkig komt de overheid je tegemoet met het kindgebonden budget (kgb). Dit budget is geld van de overheid dat je ontvangt als je als ouder onder een bepaald inkomen zit. Dat is mooi! Maar wanneer heb je er recht op? En hoeveel krijg je dan? Hier lees je 10 antwoorden.

De belangrijke vragen over de bijstand
Als je WW-uitkering afloopt, kom je in de bijstand terecht. Dit is een erg onzekere tijd, dat snappen we bij Kandoor heel goed. Eerder zetten we de belangrijkste informatie over de bijstand al voor je op een rijtje, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je met meer vragen zit.

Belastingschijven 2022 en 2023: zo werkt het
Je betaalt belasting over jouw inkomen. Hoeveel je betaalt? Dat gaat volgens ‘belastingschijven’. In welke schijf je zit, hangt af van wat je in één jaar in totaal verdient. Hierbij voor 2022 en 2023 een handig overzicht, met duidelijke informatie over de belastingschijven en praktische info.

Bijstand, alle feiten en mogelijkheden op een rijtje
Als je WW-uitkering afloopt, kom je in de bijstand terecht. Dit is een erg onzekere tijd, dat snappen we bij Kandoor heel goed. Eerder zetten we de belangrijkste informatie over de bijstand al voor je op een rijtje, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je met meer vragen zit.

Vakantiegeld: Wat? Hoeveel? Alles wat je wil weten!
Katchingg! Yes! Het is weer mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld. Ook wel vakantiebijslag of vakantietoeslag genoemd. Een mooi extraatje om je vakantie van te betalen, wat geld te sparen of het kan je helpen om schulden af te betalen.

STAP-budget: uitleg, voorwaarden & aanvragen
Het STimulering ArbeidsmarktPositie budget. Of makkelijker: het STAP-budget. Met dit budget kan bijna iedereen maximaal € 1000,- bij het UWV aanvragen als investering in een opleiding, cursus of training. Zodat jij je verder kunt ontwikkelen in je loopbaan. Wat is het STAP-budget, voor wie het is en wanneer en hoe vraag je het aan? In dit blog vertellen we je er alles over.

Ouderschapsverlof: dit moet je weten (betaald en onbetaald)
Hoera, een kleintje op komst! Of misschien is jouw kleintje er al een tijdje. Wat jouw situatie ook is, het is goed om op de hoogte te zijn van alles rondom ouderschapsverlof. In dit artikel gaan wij je precies vertellen wat dit verlof inhoudt, wat de voor- en nadelen ervan zijn, hoe je kunt berekenen hoeveel geld je exact krijgt en waar je ouderschapsverlof kunt aanvragen.

Bijzondere bijstand: Waar heb je recht op bij een laag inkomen?
Wanneer je een heel laag inkomen hebt, zijn er vanuit de gemeente naast de algemene bijstand nog andere regelingen die je financiële situatie kunnen verlichten. Dit is bijvoorbeeld om bijzondere kosten te kunnen betalen, te kunnen sporten en nog meer. Een van de belangrijkste van deze uitkeringen is de bijzondere bijstand. In dit blog zoomen we in op hoe in 2023 de bijzondere bijstand werkt, aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je de bijzondere bijstand kunt aanvragen. Daarnaast geven we je ook informatie over andere speciale gemeentelijke regelingen voor mensen die krap bij kas zitten, zoals bijvoorbeeld de individuele inkomenstoeslag, regelingen voor schoolkosten en regelingen voor sport en culturele activiteiten.

RVU-regeling: alles wat je wil weten!
Veel mensen denken er tegen het einde van hun loopbaan aan om eerder wil stoppen met werken. Voor 2021 was dit fiscaal ongunstig voor werkgevers omdat zij een strafheffing kregen. Maar dit wordt tot en met 2025 versoepeld (tot een zeker bedrag). Daardoor neemt het aantal cao’s waarin deze regeling is opgenomen snel toe. In dit blog lees je wat de RVU-regeling (ook wel ‘zwaarwerkregeling’ of 'bedrijfs-AOW') in 2023 inhoudt, voor wie het geldt, hoe hoog de regeling is, voor wie het geldt en hoe je de regeling kunt aanvragen.

RVU: Wanneer kom ik in aanmerking?
Stel, je denkt eraan om eerder te stoppen met werken. Dan is het natuurlijk handig om te kijken of je daarvoor in aanmerking komt. In dit blog leggen we je uit wanneer je in aanmerking komt voor de Regeling Vervroegde Uittreding (RVU).

Sociale huurwoning – Hoe zit het precies?
De laatste tijd gaat het in de media vaak over sociale huurwoningen en woonprotesten. Er speelt momenteel veel over woningprijzen en het is lastig om aan een sociale huurwoning te komen door lange wachtlijsten. In dit blog geven we antwoord op de belangrijkste vragen omtrent sociale huurwoningen. Zo leggen we uit wat een sociale huurwoning precies is en wanneer je hiervoor in aanmerking komt. We vertellen je hoe je je kunt inschrijven en welke voorrangsregelingen er zijn. Tot slot kijken we naar andere opties, mocht je niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.

Te weinig pensioen? Check of je recht hebt op de AIO!
Je gaat met pensioen en wat blijkt? Het pensioen is wel heel erg laag. Dat had je niet gedacht! Op Kandoor komen we vaak (aanstaande) gepensioneerden tegen die teleurgesteld zijn in het bedrag dat ze (gaan) ontvangen. Begrijpelijk. In sommige gevallen heb je recht op een AIO of een andere aanvulling.

Zzp'er worden in de bouw? Vergeet deze stappen niet!
Start jij als zzp'er in de bouw? Nu je begint, heb je vast een aantal vragen: Hoe maak je jezelf zichtbaar? Hoe bepaal je je uurtarief? Op welk belastingvoordeel heb je recht? 5 must-knows waar jij mee door kan als je voor jezelf begint in de bouw.

Studiekosten, huur, biertjes.. laat jij je kind financieel los?
Studiekosten, verzekeringskosten, huur, boodschappen... Als je kind gaat studeren breekt er een nieuwe fase aan. Ook financieel. Veel ouders ondersteunen hun kind tijdens de studie. Maar bepalen wie wat gaat betalen, kan daarom ook best lastig zijn. Wat betaal jij, en wat betaalt jouw bijna volwassen zoon of dochter zelf? Tot in hoeverre laat je je kind financieel los? Blogger Maaike dook in het onderwerp en zette voor jou een aantal handige info en tips op een rijtje.

Wanneer is het slim om voor waardeoverdracht te kiezen?
Yeah! Een nieuwe baan, te gek! Dan ontvang je een brief van je pensioenfonds met een formulier voor waardeoverdracht. Tien jaar geleden geleden zou ik die brief in een hoekje hebben gegooid. Nu ik meer weet van pensioenen, weet ik dat even kijken naar de keuze voor waardeoverdracht best voordelig kan zijn. Maar wanneer is het slim om voor waardeoverdracht te kiezen?

RVU: hoe vraag ik het aan?
Je bent eruit, je wilt én kunt eerder stoppen met werken met de Regeling Vervroegde Uitkering. Maar wat is de volgende stap? Bij wie vraag je deze regeling aan? En hoe? In dit blog vertellen wij je alles over het aanvragen van de RVU.

Bijverdienen naast je AOW, wat zijn de gevolgen?
De hele dag televisiekijken of wat aanrommelen in de schuur is niet aan ons allemaal besteed. Of misschien heb je wel extra inkomen nodig naast je pensioen? Wij begrijpen dat je dan iets wilt bijverdienen naast je AOW. Denk je daarover na? Dan heb ik goed nieuws: dat mag gewoon! Maar moet je nog ergens op letten? Ik zocht het voor je uit.

Een huis kopen met een studieschuld
Met een forse studieschuld is het lastiger om een huis te kopen. Hoe zit dat? Vijf vragen over een huis kopen met een studieschuld beantwoord.

Aanrechtgeld, aanrechtsubsidie: Wat is het en heb ik er recht op?
Wat is aanrechtgeld? Het klinkt alsof je van de Belastingdienst geld krijgt om in de keuken taarten en koekjes te bakken. In zekere zin is dat zo! De term is al erg oud en stamt uit de tijd waarin voornamelijk de mannen werkten en de vrouwen geen inkomsten hadden (en thuis waren dus). Vandaag de dag is dit nog steeds aan de orde. Kandoor.nl legt uit wat het is en nog belangrijker: wanneer je er recht op hebt.

Loonheffingskorting: ik heb meerdere inkomens
Heb je meer dan één werkgever waar je loon van krijgt? Of bestaat jouw inkomen uit pensioen en AOW? Wat doe je dan met loonheffingskorting? In dit blog praktische antwoorden. Op Kandoor.nl worden veel vragen gesteld over loonheffingskorting. Heel logisch, want belasting vinden veel mensen ingewikkeld. Klopt je loonheffingskorting niet? Dan krijg je misschien geld terug na je belastingaangifte. Of je moet geld aan de Belastingdienst terugbetalen.

Voor de zekerheid: over het wezenpensioen
‘Wat is er voor mijn zoontjes geregeld als zowel ik als mijn partner overlijden?’ Vervelende vragen waar je liever niet over wil nadenken, maar waarop iedere ouder het antwoord wel zou moeten weten. Kandoor.nl dook daarom voor jou in het wezenpensioen van de overheid, dan hoef je het zelf niet meer uit te zoeken. Een handig overzicht.